Erdoğan ve emeklileri topa tuttu: Adam zam vermiyor ama biz hala alkışlıyoruz!

Artvin Merkezdeki Halk Pazarında Fiyatlar Yükseliyor, Esnaflar Zorlanıyor

Artvin merkezde her hafta kurulan halk pazarında yaşanan durgunluk, esnafları zor durumda bırakıyor. Pazar esnafı, meyve fiyatlarındaki artış ve düşük satışlardan şikayetçi. Pazarcı Seydullah Kara, fiyatların nektarinde yüksek olduğuna dikkat çekerek, “2 adet nektarinın fiyatı maalesef 100 lira” şeklinde konuştu.

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte fiyatların düşeceği beklenirken, Artvin’deki pazarlarda sebze ve meyve fiyatlarının hala yüksek seyretmesi, esnafı ve alışverişe gelenleri zorluyor.

Artvinli pazar esnafı Seydullah Kuru, meyve fiyatlarındaki artışa vurgu yaparak, “En yüksek fiyat ne yazık ki nektarin. 2 nektarin 100 lira. Yerli fasulyenin kilosu 70 lira. Kayısı Iğdır’dan geldiği için şu an ucuz, ancak stokları tükenmek üzere. Üzüm kilosu ise 150 lira” ifadelerini kullandı.

“Pazarı Çek, Bakalım Alışveriş Yapan Var Mı?”

Pazar alışverişine gelen emekli Erdal Kerman, fiyatlara tepkisini şu şekilde dile getirdi:

“Pazara geldik, dolaşıyoruz fakat pazar durumu berbat. Çok pahalı, insanların alım gücü sınırlı. Ben emekliyim, kamu emeklisiyim, maaşım nispeten iyi. Ancak herkesin iyi bir gelire sahip olmasını isterim, herkesin güzel bir yaşam sürmesini dilerim. Çünkü hayatta tekrar yoktur. Ama 14 bin lira alan arkadaşlar, ‘Biz memnunuz, bize dokunmayın’ diyorlar ve yine gidip oy kullanıyorlar.”

“Akşam Oldu Ben Hala Siftah Yapamadım”

Takı satan esnaf Serpil Bahar, hem hava koşullarından hem de ekonomik durumdan şikayet ederek, “Bugün Artvin’de çok sert bir rüzgar vardı, bu yüzden satış yapamadık. Her şeyin fiyatı çok yüksek. Ben gençlere takı ve tokalar satıyorum ancak gençlerde artık ilgi kalmadı. Saat 16.00 oldu, hala satış yapamadım. Diğer şehirlerde satış yapıyordum ancak Artvin’de maalesef durum iyi değil. Fiyatlar yüksek olduğu için kimse alışveriş yapamıyor. Eskiden insanlar 50-100 lira arasında sebze alırlardı, şimdi ise bu miktar kimseye yetmiyor. Tokalar en az 50 lira, parfümler ise 500 liradan başlıyor. İnsanlar fiyatları duyunca şaşırıyor” şeklinde konuştu.

Bir diğer emekli vatandaş ise, “Ne zamana geldik? Birisi gelsin, bir tur atsın pazarı. En ucuz ürün 150 lira. Daha ucuza mal almak mümkün değil. ‘Kime şikayet ediyorsun?’ diyorlar, adam zammı takdir etmiyor ancak biz hala alkışlıyoruz” şeklinde görüş belirtti.

Related Posts

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Mazot zammına tepki gösteren çiftçi: “Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, mazota gelen 1 lira 15 kuruş zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Çiftçilik yapan bir vatandaş, “Çiftçi bitti, köylü bitti, esnaf, herkes bitti. Mazot ucuz olmazsa hayat düzelmez ki. Her şey mazottan geliyor iğne ipliğe her şeye zam. Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor” diye konuştu.

Türkiye’nin bir ili ‘Turizm Başkenti’ seçildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alınan ortak kararla Ankara’nın 2026 yılı için “Türk Dünyası Turizm Başkenti” ilan edildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden …

Bakan Memişoğlu duyurdu: 18 bin alım yapacağız!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TBMM’de AKP grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Memişoğlu, 37 bin sağlık personeli atamasının ikinci etabına ilişkin, “Eylül ayında ilerleyeceğiz. 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım …

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir