Hayvanseverler, sokak hayvanları kanun teklifine karşı Kadıköy’de bir araya geldi

‘Ölüm yasası’ olarak adlandırılan “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda üç gün süren görüşmelerin ardından AKP-MHP oylarıyla geçti. Hayvan hakları savunucuları, kanun teklifine karşı mücadeleyi sürdürüyor. Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’nin davetiyle bir araya gelen hayvanseverler, teklifin geri çekilmesini istedi.

KADIKÖY’DE KALABALIK EYLEM
AKP iktidarının sokakta yaşayan köpeklerin öldürülmesinin önünü açan kanun teklifine karşı, hayvan hakları savunucuları İstanbul’daki Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya geldi.

Binlerce hak savunucusu bir araya gelerek, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atarken, “Sizi iğneyle, beni masalla uyutamazlar” dövizleri taşıdı.

KADIKÖY’E SIĞMADILAR

Öğlen saatlerinde toplanmaya başlayan hayvanseverler alana sığmadılar. Metro girişi kalabalıktan geçilemedi.

“Susma haykır katliama hayır”

“Onlar bir avuç biz milyonlarız”

“Biz bu yasayı durdurabiliriz”

“MARTILARA VARACAK ŞEKİLDE HEDEF HALİNE GETİRDİNİZ”

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi Avukat Umut Yıldız, “Biz azınlık değiliz, 3-5 troll hesap değiliz. Biz halkız, hayvanseveriz. Bizler hayvanları sizlere vermeyeceğiz, ölüme göndermeyeceğiz. Bizler burada olduğumuz sürece sanmayın ki ‘Ölüm kamplarına hapsederiz’… 20 yıldır yasayı nerede uyguladınız? Küreklerle öldürdünüz, çamaşır suyu verdiniz, yerlerde sürüklediniz. Daha ne kadar hayvanlar zulmedeceksiniz? Nefret politikaları üretip ‘Sokakta kedi köpek olmaz’ diyerek martılara kadar varacak şekilde canları öldürmeye yönelik hedef haline getirdiniz” dedi.

“VETERİNER HEKİMLER KİRALIK KATİL DEĞİL”

Veteriner Hekim Mustafa Tepret, “Saldırgan neye göre? Köpek havlar, havlayan köpeğe ‘saldırgan’ deyip, bütün hayvanları toplayıp, veteriner hekimleri kiralık katile haline getirmeye çalışıp bu yasayı işletmeye çalışacaklar. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Veteriner hekimler kiralık katiller değiller. Bu mesleği kolay yapmıyoruz, zorluklarını biliyoruz, ama bunu vicdanımız kaldırmıyor. Biz hayvanları yaşatmak için çalışıyoruz, kimse bize hasta olmayan bir hayvanı öldürmeyi zorunlu kılamaz.” diye konuştu.

“BARINAKLAR YAPARAK MİLYONLAR KAZANACAKLAR”

Grup adına açıklama yapan Öykü Yağcı, “Asıl elit olanlar bu yasanın çıkmasını isteyenler… Çıkmasını istiyorlar çünkü ‘barınak’ dedikleri ölüm kamplarının yenilerini inşa edip milyonlar kazanacaklar. İlaç, ekipman, ameliyathane denen ama hayvanlar için işkence olan araç gereçleri almak için ihalelere girecekler.” şeklinde konuştu.

Sinem Hançerigüzel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir