Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Video EEG Monitorizasyon Ünitesi Hizmete Girdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Video EEG Monitorizasyon Ünitesi Hizmete Girdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği’nde hasta hizmetlerine yönelik önemli bir gelişme yaşandı. Hastaların uyku bozuklukları, senkop, hareket bozuklukları ve psikojenik (yalancı) nöbetler ile karışabilen epileptik nöbetlerin ayırıcı tanısının yapılabileceği Video EEG Monitorizasyon Ünitesi hizmete alındı.

Hastanenin başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, yaptığı açıklamada, yeni açılan ünitenin özellikle bayılma ve nöbet ayrımı yapılamayan vakalarda hekimlere tanı koyma sürecinde önemli kolaylık sağlayacağını vurguladı. Sarıkaya, hastaların başka illere sevk edilmesini gerektirecek tüm eksiklikleri ortadan kaldırmayı, hekimlere tanı ve ayırıcı tanı süreçlerinde tüm olanakları sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Kiraz da epilepsi hakkında bilgi vererek hastalığın nörolojik bir rahatsızlık olduğunu dile getirdi. Kiraz, bazen psikojen nöbetlerle karşılaşılabilmesi nedeniyle epilepsi tanısının konulmasının zorlaştığını söyledi. Bu nedenle hastalara uzun süreli Video EEG Monitorizasyonu yapılarak daha doğru tanı konulabildiğini belirtti.

Ünite hakkında açıklamalarda bulunan Nöroloji Uzmanı Dr. Muhammet Okay Örün ise, hastaların başına yerleştirilen elektrotlarla beyin aktivitelerinin kaydedilerek video görüntülerinin alındığını belirtti. Bu sayede epileptik odakların saptanabildiğini ve amacın epilepsi tanısını kesinleştirmek olduğunu ifade etti.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Video EEG Monitorizasyon Ünitesi ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.

Related Posts

Ankara’nın ‘Yükselen’ değeri

Yükselen Koleji 23 yıldır Ankara’da eğitim-öğretim yaşamını sürdürüyor.

‘KKTC üniversiteleri uluslararası görünürlüğü hedeflemeli’

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ‘Genişletilmiş Üniversiteler Toplantısı’na katıldı. Özvar, “Uluslararası görünürlük Türkiye Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren 208 üniversitenin önceliği ve KKTC üniversitelerinin de temel misyonu ile hedefi bu olmalı” dedi.

Haydi Tenise Projesi ile Çocuklar Tenisle Buluşuyor

Çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise” projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde 11 deprem ilinde eş zamanlı …

Sincan’da Özel Çocuk İçin Duygu Dolu Doğum Günü Kutlaması

Ankara’nın Sincan ilçesi Yenikent bölgesinde emniyet ve muhtarlık, özel ihtiyaçlı çocuğa doğum günü sürprizi yaptı. Ankara Sincan’ın Yenikent bölgesinde yürekleri ısıtan bir doğum günü kutlaması gerçekleşti. Sincan ve Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü …

İşte Türkiye’de eleman bulmakta en çok zorlanılan meslek

Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “2024 Türkiye İşgücü Piyasası Araştırma Raporu”na göre, eleman temininde en fazla güçlük çekilen meslekler arasında ilk sırada garsonluk, dikiş makineciliği ve kaynakçılık bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı …

Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin İlk İmzası Atıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin ilk imzasını attı. Törende konuşan Göktaş, “Bakanlık olarak, çocukların dijital dünyada güvenle var olabilmeleri için gerekli önlemleri alıyoruz …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir