Vecihi Hürkuş’un yarım kalan rüyası gerçek oluyor!

Yerli Hava Araçları Artık Dış Onaya İhtiyaç Duymuyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin sivil havacılık tarihinde yeni bir dönem başlattıklarını duyurdu. Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından geliştirilen “Yeni Sivil Havacılık Modeli” ile artık hava araçlarının sertifikasyon süreçlerinin yerli ve milli sistemle yürütüleceğini açıkladı.

Vecihi Hürkuş’un Yıllar Önce Önüne Çıkarılan Engelleri Yıktık

KDM-ERP Sertifikasyon Modülü ile hava araçları ve parçalarının ulusal ve uluslararası standartlara uygun bir şekilde yerli platformda sertifikalandırılmasının mümkün hale geldiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Kendi uçağını yapıp kendi topraklarında uçurmak için onay alamayan bir Türkiye yok, kendi sertifikasını kendi veren güçlü bir Türkiye var.” şeklinde konuştu.

Panel Uzmanları Akademik-Sektörel Yüksek Nitelikli Kadrolardan Seçiliyor

Yeni sistemin sadece bir yazılım güncellemesinden daha fazlası olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, sertifikasyon panellerinde görev alacak uzmanların ilgili alanlardaki üniversitelerin doçentlerinden özel teknik dersler alarak göreve başlayacaklarını söyledi. Bu şekilde, akademik temelli ve uygulama bilgisi yüksek bir yapıda sürecin yönetileceğini belirtti.

Tüm Süreçler Sistem İçinde Kayıt Altına Alınarak İzlenebilirlik Sağlanıyor

Yerli sistem sayesinde sertifikasyon sürecinin artık kişilerle değil, kanıta dayalı otomasyonla yürütüldüğünü ifade eden Bakan Uraloğlu, “Tüm başvuru, değerlendirme ve karar süreçleri sistem içinde kayıt altına alınarak tam şeffaflık ve izlenebilirlik sağlanıyor.” şeklinde belirtti.

Vecihi Hürkuş’un Yarım Kalan Rüyasını Biz Gerçekleştiriyoruz

Uraloğlu, yeni modelin Türkiye’nin milli havacılık iradesini güçlendirdiğini ve yerli hava araçlarının artık dış onaya ihtiyaç duymadığını vurguladı. “Kendi gökyüzümüzde, kendi mühendisliğimizle, kendi kurallarımızla var olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi. Bu adımın sadece bir sertifikasyon modeli olmadığını, aynı zamanda ülkenin sivil havacılığının geleceğine yön verecek bir iradenin ifadesi olduğunu belirtti.

Related Posts

Bugün yollarda kaç tane Toyota olduğunu biliyor musunuz?

Volkswagen Grubu’nu beşinci kez geride bırakarak otomotiv sektöründeki hakimiyetini pekiştirdi. Peki bugün yollarda kaç tane Toyota olduğunu hiç merak ettiniz mi? Şu anda otomobil üreticisinin kendisinden doğrudan aldığımız bir tahmin var: Yaklaşık …

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

İngiltere Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 4,25’te sabit bıraktı. Karar 3’e karşı 6 üyenin oyu ile alındı. Banka, kararında, Orta Doğu’daki çatışmaların tırmanmasıyla zayıflayan işgücü piyasası ve artan enerji …

1.5 ton bozuk peynir yakalandı: 21 bin TL ceza kesildi

İzmir’in Buca ilçesindeki bir işletmenin deposunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde; etiketsiz, bozulmuş, küflenmiş ve son tüketim tarihi geçmiş yaklaşık bin 500 kilogram peynir bulundu. 1500 KİLOGRAM BOZUK PEYNİR …

Faturalara zam gelecek mi? Bakan Bayraktar’dan doğalgaz açıklaması

İsrail-İran gerilimi küresel piyasalarda belirsizlik yaratırken, petrol fiyatları da bir anda fırladı. Petroldeki artış Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına yansırken, yeni zamların olup olmayacağı endişesi hakim. Bir diğer endişle ise doğalgaz ile …

Türkiye ile Dünya Bankası’ndan orman yangınlarına yönelik işbirliği çalıştayı

Türkiye ve Dünya Bankası, “Orman yangınları için işbirliği ve dirençlilik” konulu uluslararası konferansa ev sahipliği yapıyor.

2024 yılında elektriğin %10.5’i rüzgârdan

Türkiye’nin rüzgâr enerjisi (RES) kurulu gücü, mayıs sonu itibarıyla 13 bin 391 MW’a ulaşırken, rüzgârdan elektrik üretimi 2024 sonunda 36 bin 627 GWh’a çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “2024 yılında toplam elektrik üretimimizin yüzde 10.5’ini RES’lerden karşıladık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir